Max Andersson

Platsannons – Praktikant för Max Andersson (MP) i EU-parlamentet mandatperioden ut

en kvinna sitter framför en dator

Praktikplats

Vill du vara med och utveckla Miljöpartiets arbete inom områden som demokrati-, klimat- och IT-politik? Då är du välkommen att söka till Max Anderssons team i Bryssel!

Brinner du för politik och vill bidra till att grön politik får genomslag i Sverige och EU?

Just nu söker vi en person som antingen studerar eller nyligen har avslutat sin utbildning. Har du erfarenhet från politiken eller civilsamhället är det meriterande. Vi erbjuder en lärorik och spännande praktik där du blir en del av vårt team på 5 personer, och Miljöpartiets delegation som består av 20 medarbetare.

Omfattning

Start så snart som möjligt, fram till och med 30 juni.

Vilka är praktikantens uppgifter och vilka erfarenheter ger praktiken?

Praktiken på EU-parlamentariker Max Anderssons kontor är mycket mångsidig. Som praktikant kommer du följa Max olika aktiviteter under våren. I praktiken ingår en del administrativt arbete såsom att hjälpa till med mejlhantering, att förbereda svar på olika frågor som kommer till EU-parlamentarikern och att förbereda de många möten som sker. Praktikanten deltar även i kommunikationsarbetet med både artiklar, grafik och sociala medier. Vi vill erbjuda möjlighet att få en heltäckande bild av hur arbete inom EU fungerar, och därför ges även möjlighet att delta i intressanta möten och seminarier som ordnas i Bryssel. Då EU-parlamentets sessionsplats är i Strasbourg, där man sammanträder 12 veckor per år, så kommer praktikanten också ges möjlighet att följa med på en eller ett par sessionsveckor. Praktikanten är del i ett team med fyra medarbetare i Bryssel. Praktikperioden pågår mandatperioden ut och ger en fördjupad insyn i det politiska arbetet i EU-parlamentet och beslutsfattandet i EU.

Vem är EU-parlamentariker Max Andersson?

Max Andersson är miljöpartist, och EU-parlamentariker sedan 2014. Han har en kritisk grundhållning till centraliseringen i EU och arbetar främst med demokratifrågor såsom transparens, lobbyism, integritet och skatteflykt, samt med miljö-och klimatfrågor, IT-politik, och handelspolitiska frågor. Max är ordinarie ledamot i rättsliga utskottet och ersättare i konstitutionella utskottet och utskottet mot skattefusk, samt sammankallande i den Gröna partigruppens arbetsgrupp för IT-politik.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är en ansvarsfull, flexibel och noggrann person. Arbetsspråken är svenska och engelska. Vi ser gärna att du är grafiskt kunnig, antingen genom design och layout eller videoredigering och bildbehandling. Ett intresse och kunskap om EU är meriterande, samt engagemang från civilsamhället. Självklart sympatiserar du med Miljöpartiets värderingar men du behöver inte vara medlem i partiet.

Stipendium

Praktikanten ges ett på stipendium 1250 €/månad, men står själv för resekostnader och boende i Bryssel.

Ansökan

Ansökningar skickas direkt till ansok.max.andersson@gmail.com. Bifoga ditt cv och ett personligt brev där du beskriver varför du vill göra praktik hos Max Andersson och vilka erfarenheter du har som skulle stödja dig i arbetet, gärna med bilaga som visar dina grafiska kunskaper. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Sista ansökningsdag är den 3 februari, men vi ser gärna att du söker så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information om praktiken kontakta Jan Ainali: jan.ainali (at) ep.europa.eu