Max Andersson

MUF byter åsikt om EMU!

Enligt uppgift så har MUF idag på sin stämma i Sundsvall tagit beslut om att inte längre vara för EMU.

Det är inte direkt någon överaskning, men det är ändå glädjande att det kommer redan nu. Den unga högern blir allt mer realistisk i sin syn på EU.

Eftersom jag vet hur det kan vara med kongressrapportering, så väntar jag lite med att plocka fram champagnen. (Jag har för övrigt ingen hemma, så det får bli en kopp te istället.) Men jag har länge misstänkt att moderaterna är på väg att göra samma resa som tories har gjort sedan mitten av åttiotalet.

Den byråkratiska superstaten och den moderna högern går helt enkelt inte ihop. Tories har gått från en blåögd EU-positiv hallelujalinje till att gradvis bli ett allt pålitligare EU-kritiskt parti. Min bedömning är att moderaterna ligger omkring 15 år efter.

Om jag har rätt och vi får en höger som utvecklas som i Storbritannien, och vänstern och de gröna hämtar inspirationen från Norge så kommer svensk EU-politik bli väldigt intressant.

Up-date: SvD, DN och Politikerbloggen rapporterar.