Max Andersson

DN:s ledarsida gör bort sig igen…

DN:s debattsida har trots sina långrandiga artiklar lyckats framställa sig som landets ledande debattforum. Av någon underlig anledning står den i särklass. Till och med en utpräglad nonkonformist som jag har dåligt samvete för att jag inte läser den så ofta.

Den senaste veckan har jag prioriterat bort den fullständigt. Miljöpartiets riksdagsgrupp har rivstartat höstens arbete med fem heldagsmöten i rad, och jag har följaktligen inte brytt mig om att läsa DN-debatt sedan förra veckan när en fjärdedel av centerns riksdagsgrupp krävde folkomröstning om EU-konstitutionen.

Men jag är tydligen inte ensam…

De interna kritikerna [i Centern] har i stort sett tystnat. Meningsskiljaktigheterna är vilande. Nu manifesteras de nästan enbart av den marginaliserade EU-kritikern Hans Lindqvist. I en motion som bara bär hans namn pläderar han för en folkomröstning om EU-konstitutionen. Skulle partiet börja rasa i opinionsmätningar skulle fler av partiets mer konservativa nationalstatsromantiker börja höras igen. Men än så länge är EU-frågan död.

Det är skönt att DN:s ledarsida inte heller hinner med att läsa DN-debatt.

[Texten på DN:s ledarsida finns inte kvar på nätet.]