Max Andersson

”Forsmark spred lögner till medier”

Det är rubriken i Upsala Nya Tidning som rapporterar om att en bolagsjurist på Forsmarks Kraftgrupp de senaste veckorna kontaktat medier och lämnat felaktiga uppgifter i syfte att tysta kritiken mot företaget efter den allvarliga incidenten vid reaktorstoppet för tre veckor sedan.

Desinformationskampanjen har bland annat bidragit med information till en huvudledare som infördes i en rikstäckande morgontidning för två veckor sedan.
Kampanjen har i huvudsak gått ut på att svartmåla den kärnkraftssäkerhetskritiker som de senaste veckorna har fått stort utrymme i medierna.

Istället för att ta en saklig debatt om kärnkraftens säkerhet så har Forsmark valt att starta en förtalskampanj mot Lars-Olov Höglund. Nu har de blivt beslagna med lögner. Det är inte bara skamligt, det tyder på ett mycket dåligt utvecklat säkerhetstänkande. Om deras säkerhet var bra skulle de välkomna kritik i förhoppningen om att kritiken skulle kunna göra den bättre.

En härdsmälta i Forsmark skulle kunna tvinga oss att evakuera hela Stockholmsregionen. Ett företag som inte tål kritik, och istället väljer att smutskasta sina kritiker inger inte det förtroende som krävs för den här verksamheten.