Max Andersson

Praktik hos Miljöpartiet i EU-parlamentet för Max Andersson

Praktikplats:

Vill du vara med och utveckla vårt arbete med politisk kommunikation inom områdena demokrati, miljö och handelspolitik i Max Anderssons team i Bryssel? Brinner du för politik och vill bidra till att faktiska förbättringar når en bredare publik? Just nu söker vi en person som antingen studerar eller nyligen har avslutat sin utbildning inom kommunikation eller har likvärdig erfarenhet och vill arbeta med politisk kommunikation. Vi erbjuder en lärorik och spännande praktik där du blir en del av vårt team på 4 personer, och Miljöpartiets delegation som består av 20 medarbetare.

Omfattning:
15–30 veckor under höstterminen 2017 med möjlig start i början av september.

Vilka är praktikantens uppgifter och vilka erfarenheter ger praktiken?
Praktiken på EU-parlamentariker Max Anderssons kontor är mycket mångsidig. Praktikanten kommer att ha en viktig uppgift i kommunikationen utåt från kansliet genom att skriva artiklar, utkast till pressmeddelanden och blogginlägg. Som praktikant får du även vara med och utveckla vår kommunikation via sociala medier och hemsida. I praktiken ingår en del administrativt arbete så som att hjälpa till med mejlhantering och att förbereda svar på olika frågor som kommer till EU-parlamentarikern. Vi vill erbjuda möjlighet att få en heltäckande bild av hur arbete inom EU fungerar, och därför ges även möjlighet att delta i intressanta möten och seminarier som ordnas i Bryssel. Då EU-parlamentets sessionsplats är i Strasbourg, där man sammanträder 12 veckor per år, så kommer praktikanten också ges möjlighet att följa med på en eller ett par sessionsveckor. Praktikanten jobbar i ett team med tre medarbetare i Bryssel och en i Sverige. Praktikperioden omfattar 15-30 veckor under höstterminen 2017 och ger en fördjupad insyn i det politiska arbetet i EU-parlamentet och beslutsfattandet i EU.

Vem är EU-parlamentariker Max Andersson?
Max Andersson är miljöpartist och EU-parlamentariker sedan 2014. Han är arbetar främst med demokratifrågor så som decentralisering, transparens, lobbyism och integritet, samt med miljö- och klimatfrågor och handelspolitiska frågor. Max är ordinarie ledamot i rättsliga utskottet och ersättare i konstitutionella utskottet, samt sammankallande i den Gröna partigruppens arbetsgrupp för IT-politik.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du är en ansvarsfull, flexibel och noggrann person. Arbetsspråken är svenska och engelska. Ett intresse och kunskap om EU är meriterande, samt engagemang från civilsamhället. Har du erfarenhet av arbete med pressfrågor, kommunikation och sociala medier är det extra meriterande för just denna praktik. Självklart sympatiserar du med Miljöpartiets värderingar.

Stipendium
Praktikanten ges ett stipendium men står själv för resekostnader och boende i Bryssel. 

Ansökan
Ansökningar skickas direkt till ansok.max.andersson@gmail.com. Bifoga ditt cv och ett personligt brev där du beskriver varför du vill göra praktik hos Max Andersson och vilka erfarenheter du har som skulle stödja dig i arbetet. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Sista ansökningsdag är den 18 juni. Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information om praktiken kontakta Björn Hummerdal bjoern.hummerdal@ep.europa.eu