Max Andersson

Kryssa Max – för klimat, EU-kritik och integritet!

Nu är det bara en dag kvar till valet. Miljöpartiet är bara en hårsmån från 4 mandat. Det är oerhört spännande!

Jag kandiderar till EU-parlamentet för att göra skillnad. Om jag blir vald kommer jag att kämpa för klimatet, integriteten, och för att demokratisera och ta tillbaka makt från EU.

Rösta för klimatet
Den absolut viktigaste frågan idag är klimatet, och jag har både kunskaperna, engagemanget och erfarenheten. Jag jobbade mycket med frågorna när jag satt i riksdagen, och jag är övertygad om att världen har slagit på en farlig väg. Sverige och EU måste gå före med att minska utsläppen snabbt om vi vill att våra barnbarn ska få en bra värld att växa upp i.

Rösta EU-kritiskt
Det behövs gröna EU-kritiker i Bryssel som är tydliga med att vi vill demokratisera och ta tillbaka makt från EU. Systemet har blivit topptungt och det är alldeles för svårt att ändra felaktiga beslut. Det har bidragit till att förlänga eurokrisen och skapa en klyfta mellan politiker och medborgare som har gynnat främlingsfientliga populister. Den gröna EU-kritiken måste höras! 

Rösta för integritet och upphovsrättsreform
Om vi inte vill hamna i ett övervakningssamhälle måste vi säga ifrån. EU-parlamentet är en bra arena för att hindra att EU stiftar fler integritetskränkande lagar, och för att mobilisera unionens resurser mot USAs internetspionage. Under nästa mandatperiod kommer också EU att fatta beslut om en ny upphovsrätt. Jag kommer bland annat att kämpa för att avkriminalisera fildelning för eget bruk.    

En politiker som vet hur man gör skillnad
Just nu är jag student och håller på med en examen i mikrobiologi, men tidigare har jag bland annat varit riksdagsledamot och språkrör för Gröna Studenter. Jag vet hur oerhört viktigt det är att läsa på, trycka på, och att veta när det är dags att kompromissa. Jag sitter i partistyrelsen, är gruppledare för miljöpartiets representanter i European Green Party, och var miljöpartiets representant i den statliga utredning som tog fram Sveriges nya vallag som ska träda i kraft 2018. Om jag får lika bra genomslag i EU för klimatet som jag fick i vallagsutredningen skulle det vara ett märkbart steg framåt. Till att börja med vill jag täta luckorna i EU:s handel med utsläppsrätter.

Och jag vet att politik är ett lagspel. Enskilda människor kan inte rädda världen. Det är något vi måste göra tillsammans.

3 tankar om “Kryssa Max – för klimat, EU-kritik och integritet!

  1. Anonym

    Jag kryssade dig, även om det i efterhand inte gjorde någon skillnad. De du hade på listan över dig hade ingen definierad politik i integritetsfrågor (och Lövin har förbrukat sitt förtroende i de frågorna), och jag kände att det vore synd om ingen förde vidare Schlyters flagga.

    Kör hårt! Lycka till!