Max Andersson

Carl Bildt på EU-nämnden

Carl Bildt var kanske inte någon succé som statsminister, men som utrikesminister har han i alla fall visat en viss humor. Jag kan varmt rekommendera EU-nämndens stenografiska uppteckningar, där man kan se hur Calle och de andra sitter och skämtar om att de inte riktigt har full koll på handlingarna.

Några Carl Bildt-citat från 13 okt (bör läsas med rejäl halländsk knarr på rösten):

”…det här handlar om uppföljningen av en strategi som har antagits tidigare och som ska revideras, utvärderas eller vad det nu är på toppmötet i december.”

”Den tredje är ett initiativ om samhällsstyrning, det som kallas good governance. Jag begriper inte begreppet över huvud taget, men det är mer en fråga för Nämnden för svensk språkvård. Men vi är också med på detta.”

”Jag har ju följt EU-arbetet lite från sidan och ser det nu sedan några dagar från insidan. Det är ju väldigt mycket allmänna texter som processas. Ibland är texterna så allmänna att man inte är riktigt säker på att man begriper vad de handlar om, och ibland är man inte säker på att de handlar om någonting över huvud taget mer än texten själv.”

Roligast av allt är dock inlägg nr 100, i vilket utrikesministern – efter att han redan pratat en del hemlisar – helt plötsligt kommer på att EU-nämndens mötesuppteckningar är offentliga.