Max Andersson

Två röster…

Igår kväll satte miljöpartiet i Göteborg de tre första platserna på riksdags- och regionlistan. Jag har äran att ha blivit placerad på tredje plats till riksdagen, vilket innebär att jag lär bli omvald om vi fortsätter att ligga i närheten av de opinionssiffror vi har nu.

Mötet var olyckligtvis extremt rörigt, och om bara två personer hade röstat annorlunda hade jag hamnat på förstaplatsen. Det är sånt som händer i politiken, men jag erkänner att sånt här känns betydligt roligare när man befinner sig på andra sidan om marginalen.

På första plats på riksdagslistan har vi den utmärkte Valter Mutt. Och andra platsen gick föga förvånande till Lise Nordin, som kommer att göra en fantastisk valrörelse och bli en av de klarast lysande stjärnorna i nästa riksdagsgrupp.

Regionlistan toppas av Birgitta Losman (miljöpartiets nästa regionråd om jag får bestämma), följd av Joakim Larsson och Anna Sibinska. De är också bra folk.

Resten av listorna, som vi pinsamt nog inte hann med på det här mötet, kommer att fastställas vid ett senare möte någon gång nästa år. Miljöpartiet i Göteborg brukar ha väldigt bra och välorganiserade möten, och man skulle ju kunna hoppas att de i likhet med Mp-Stockholms möten blir betydligt bättre när det verkligen gäller.

Men det är en fråga för utvärderingsgruppen. Nu har jag en valkampanj att planera!