Max Andersson

Praktik hos Miljöpartiet i EU-parlamentet för Max Andersson

Max Andersson utanför EU-parlamentet i Bryssel

 

Praktikplats:

Vill du vara med och utveckla vårt arbete inom områden som demokrati, transparens och handelspolitik? Då är du välkommen att söka dig till Max Anderssons team i Bryssel! Brinner du för politik och vill bidra till att faktiska förbättringar når en bredare publik? Just nu söker vi en person som antingen studerar eller nyligen har avslutat sin utbildning. Har du arbetslivserfarenhet från politiken eller har likvärdig erfarenhet är det meriterande. Vi erbjuder en lärorik och spännande praktik där du blir en del av vårt team på 4 personer, och Miljöpartiets delegation som består av 18 medarbetare.

Omfattning:

15-30 veckor med start 1 februari 2018.

Vilka är praktikantens uppgifter och vilka erfarenheter ger praktiken?

Praktiken på EU-parlamentariker Max Anderssons kontor är mycket mångsidig. Som praktikant kommer du följa Max olika politiska områden. En del av praktiken är även att utforma ett eget projekt där man fördjupar sig i något man har intresse av. I praktiken ingår en del administrativt arbete så som att hjälpa till med mejlhantering och att förbereda svar på olika frågor som kommer till EU-parlamentarikern. Vi vill erbjuda möjlighet att få en heltäckande bild av hur arbete inom EU fungerar, och därför ges även möjlighet att delta i intressanta möten och seminarier som ordnas i Bryssel. Då EU-parlamentets sessionsplats är i Strasbourg, där man sammanträder 12 veckor per år, så kommer praktikanten också ges möjlighet att följa med på en eller ett par sessionsveckor. Praktikanten jobbar i ett team med fyra medarbetare i Bryssel. Praktikperioden omfattar 15-30 veckor med start i februari 2018 och ger en fördjupad insyn i det politiska arbetet i EU-parlamentet och beslutsfattandet i EU.

Vem är EU-parlamentariker Max Andersson?

Max Andersson är miljöpartist och EU-parlamentariker sedan 2014. Han är arbetar främst med demokratifrågor så som decentralisering, transparens, lobbyism och integritet, samt med miljö-och klimatfrågor och handelspolitiska frågor. Max är ordinarie ledamot i rättsliga utskottet och ersättare i konstitutionella utskottet, samt sammankallande i den Gröna partigruppens arbetsgrupp för IT-politik.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du är en ansvarsfull, flexibel och noggrann person. Arbetsspråken är svenska och engelska. Ett intresse och kunskap om EU är meriterande, samt engagemang från civilsamhället. Självklart sympatiserar du med Miljöpartiets värderingar

Stipendium:

Praktikanten ges ett på stipendium 1250 €/månad, men står själv för resekostnader och boende i Bryssel.

Ansökan:

Ansökningar skickas direkt till ansok.max.andersson@gmail.com. Bifoga ditt cv och ett personligt brev där du beskriver varför du vill göra praktik hos Max Andersson och vilka erfarenheter du har som skulle stödja dig i arbetet. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Sista ansökningsdag är den 27 november. Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information om praktiken kontakta Björn Hummerdal: bjoern.hummerdal@ep.europa.eu