Max Andersson

Platsannons: Praktikant för Max Andersson (MP) i EU-parlamentet

Praktikplats:

Vill du vara med och utveckla vårt arbete inom områden som demokrati, klimat och IT-politik? Då är du välkommen att söka dig till Max Anderssons team i Bryssel!
Brinner du för politik och vill bidra till att grön politik får genomslag i Sverige och EU?
Just nu söker vi en person som antingen studerar eller nyligen har avslutat sin utbildning. Har du erfarenhet från politiken eller civilsamhället är det meriterande. Vi erbjuder en lärorik och spännande praktik där du blir en del av vårt team på 5 personer, och Miljöpartiets delegation som består av 20 medarbetare.

Omfattning:

15-30 veckor med start runt 3 september 2018, med möjlighet till förlängning.

Vilka är praktikantens uppgifter och vilka erfarenheter ger praktiken?

Praktiken på EU-parlamentariker Max Anderssons kontor är mycket mångsidig. Som praktikant kommer du följa Max olika politiska områden. En del av praktiken är även att utforma ett eget projekt där man fördjupar sig i något en har intresse av. I praktiken ingår en del administrativt arbete så som att hjälpa till med mejlhantering och att förbereda svar på olika frågor som kommer till EU-parlamentarikern. Praktikanten deltar även i kommunikationsarbetet med både artiklar och sociala medier. Vi vill erbjuda möjlighet att få en heltäckande bild av hur arbete inom EU fungerar, och därför ges även möjlighet att delta i intressanta möten och seminarier som ordnas i Bryssel. Då EU-parlamentets sessionsplats är i Strasbourg, där man sammanträder 12 veckor per år, så kommer praktikanten också ges möjlighet att följa med på en eller ett par sessionsveckor. Praktikanten är del i ett team med fyra medarbetare i Bryssel. Praktikperioden omfattar 15-30 veckor med start i september 2018 och ger en fördjupad insyn i det politiska arbetet i EU-parlamentet och beslutsfattandet i EU.

Vem är EU-parlamentariker Max Andersson?

Max Andersson är miljöpartist och EU-parlamentariker sedan 2014. Han är arbetar främst med demokratifrågor så som transparens, lobbyism, integritet och skatteflykt, samt med miljö-och klimatfrågor, IT-politik, och handelspolitiska frågor. Max är ordinarie ledamot i rättsliga utskottet och ersättare i konstitutionella utskottet och skatteutskottet, samt sammankallande i den Gröna partigruppens arbetsgrupp för IT-politik.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du är en ansvarsfull, flexibel och noggrann person. Arbetsspråken är svenska och engelska. Ett intresse och kunskap om EU är meriterande, samt engagemang från civilsamhället. Självklart sympatiserar du med Miljöpartiets värderingar men du behöver inte vara medlem i partiet.

Stipendium:

Praktikanten ges ett på stipendium 1250 €/månad, men står själv för resekostnader och boende i Bryssel.

Ansökan:

Ansökningar skickas till ansok.max.andersson@gmail.com. Bifoga ditt cv och ett personligt brev där du beskriver varför du vill göra praktik hos Max Andersson och vilka erfarenheter du har som skulle stödja dig i arbetet. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Sista ansökningsdag är den 6 juli. Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information om praktiken kontakta Jennifer Unelius: jennifer.unelius (at) ep.europa.eu