Max Andersson

”Maud bluffar om klimatet”

Artikel i GFT/SFT 2007-10-13

***

Maud bluffar om klimatet

När Maud Olofsson nyligen presenterade regeringens omtalade klimatmiljard var vi många som hoppades att regeringen börjar förstå vikten av att bygga om Sverige och att verkligen satsa på att lösa klimatkrisen.

Men nu när budgeten kommit går det att se vad de fina orden blev i verkligheten. Läser man det finstilta ser man att det regeringen beskrev som en satsning blev i själva verket är en nedskärning med 2,7 miljarder! Regeringen vill t ex skära ned på stödet till att installera bättre fönster och att byta ut oljeuppvärmningen i villor. Nedskärningen på kommunernas klimatprogram är nästan lika stor som hela regeringens påstådda satsning.

Borgarnas påstådda klimatsatsning är tyvärr bara bluff och falsk marknadsföring till alla de väljare som nu kräver att vi politiker tar klimatkrisen på allvar.

Istället för att skära ner borde vi satsa långsiktigt, och prioritera satsningar på miljötekniken. Danmark har satsat på ny teknik och där är man idag världsledande på att bygga ut och exportera vindkraften. Sverige behöver en bättre klimatpolitik.