Max Andersson

Jag, företagsvänlig?

Skaraborgspressen rapporterar att jag är miljöpartiets företagsvänligaste riksdagskandidat i Skaraborg. Något överraskande kanske, men Företagarna ger mig en tumme upp och 55 poäng.

Det är inte illa, men inte så bra att jag behöver riskera att kallas borgerlig. I Göteborg rankas jag till exempel 3:a, om det nu betyder något.

I vilket fall som helst bör man ifrågasätta den här enkäten. På många sätt är det en tramsig enkät, med konstigt urval av frågor, och många konstiga vinklingar. Till exempel så hade de en fråga om hur viktigt man tror att det är att sänka arbetsgivaravgiften för att få fler personer i arbete. Jag anser att det vore bra med sänkta arbetsgivaravgifter, men jag tror tyvärr inte att en generell sänkning skulle ge särskilt många nya jobb. Så jag svarade på den fråga de ställde, väl medveten om att det säkert uppfattas som ”fel” svar.

Det värsta exemplet är på enkätmakarnas klantighet är frågan om undantagsreglerna i LAS där man (om man nu velat) inte ens kunde ange att man är nöjd med nuvarande lagstiftning! Amatörer.

Företagarna begär (helt riktigt) att politiker ska försöka förstå sig på företagens villkor innan det införs nya regleringar. Hur vore det om Företagarna försökte lära sig lite om hur politiken fungerar innan de sätter ihop nästa enkät?