Max Andersson

Göteborg är bäst i mp-Sverige!

Idag kom SCBs opinionsundersökning uppdelad på valkretsar. 6,1% av väljarna anger mp som bästa parti vilket är en uppgång på 0,2% och utgör det bästa resultatet i SCB sedan EU-folkomröstningens efterdyningar 1997. Det känns helt okej; inte minst med tanke på att undersökningen till stor del genomfördes innan kongressen och att vi har fortsatt gå upp sedan dess.

Den starkaste valkretsen i landet är återigen Göteborgs kommun där miljöpartiet ligger fortsatt stabilt på 11,5%. En blygsam, men ändå synnerligen tillfredsställande uppgång på 0,3% från i höstas…

Osäkerhetsfaktorn är som vanligt stor när det gäller valkretssiffrorna, men med 95% säkerhet vet vi ändå att det verkliga stödet i Göteborg befinner sig inom 3,8% upp eller ner från 11,5%. Det faktum att vi legat mellan 11,2 och 11,5 i de två senaste mätningarna tyder dock på att de ligger ganska rätt.

Vi har fortfarande en liten bit kvar innan vi kommer upp till den fantastiska 12,8% vi fick i Göteborg i den mätning som följde på EU-valet 2004.