Max Andersson

EU-parlamentet inrättar utredningskommitté för ”Panamadokumenten


EU-parlamentet röstade i dag för att tillsätta en särskild utredningskommitté som ska granska avslöjandena i de så kallade “Panamadokumenten”. Kommittén, som är ett initiativ från Gröna gruppen, ska utreda påstådda brott mot EU:s lagar om penningtvätt, skatteflykt och skattebedrägeri. Miljöpartiets EU-parlamentariker Max Andersson är glad över att kommittén tillsätts.

– Vi måste titta på om medlemsländerna och EU-kommissionen har brustit i sitt arbete, men också om bankerna har åsidosatt sin skyldighet och underlättat skattesmitning för sina kunder, säger Max Andersson.

– Det är uppenbart att de existerande EU-reglerna om skattesmitning inte är tillräckliga. Det räcker inte med vackra ord om att storföretag ska betala skatt. Vi måste se till att de gör det i verkligheten också, säger Max Andersson.

Den nya utredningskommittén har tolv månader på sig att presentera sin slutgiltiga rapport.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng